Vergoeding
De behandelingen worden vergoed voor 3 uur per kalenderjaar. Dit zijn 7 consulten. Afhankelijk van de aanvullende verzekering kunnen er meer uren vergoed worden.

De diëtist is direct toegankelijk. Dit betekent dat u geen verwijzing nodig heeft van de huisarts (een enkele zorgverzekering uitgezonderd). De huisarts of medisch specialist blijft wel een centrale rol spelen in de coördinatie van de zorg rondom uw kind.

Dieet advisering

Dieet advies voor kinderen in Wognum, Wervershoof en Medemblik
ingrid@paramee.nl

Wat kan ik voor uw kind betekenen?
Uw kind krijgt een kindvriendelijke begeleiding naar een lekker en gezond voedingspatroon aangepast aan waar die voeding of dat dieet voor nodig is. Zie ook de folder.

Welke kinderen kunnen bij mij terecht?
Kinderen met overgewicht (mogelijk in combinatie met de kinderfysiotherapeut en kinderpsycholoog).
Deze kinderen kunnen individueel begeleid worden of via de Kids Fit groep (kinderen met overgewicht) lees verder …
Ook kinderen met ondergewicht; moeilijke stoelgang (darmproblemen); allergie enz. kunnen door mij begeleid worden.

Om te bekijken of uw kind overgewicht of ondergewicht heeft, kunt u leeftijd, lengte en gewicht invullen op de BMI-calculator.

Wat kan uw kind verwachten?
Als u voor het eerst met uw kind bij mij komt voor een dieet advies vindt eerst een intake plaats van ongeveer 60-90 minuten.
Ik wil graag het een en ander weten over uw kind, het gezin, het beweeg- en leefpatroon van uw kind, etc., u krijgt zelf de gelegenheid om uw vragen te stellen. Er vindt dus een kennismaking plaats. Natuurlijk wordt er ook gepraat over het eetpatroon in relatie tot de klacht. In samenspraak met u en uw kind wordt er een behandelplan gemaakt.
Na de intake volgen er met tussenpozen van 2 weken een aantal vervolg-consulten van ongeveer 20 minuten. Afhankelijk van de leeftijd van het kind zullen de consultafspraken plaatsvinden met u en uw kind samen, evt. met uw kind alleen.

Hoe ziet een behandelplan eruit?
Een behandelplan is nooit standaard, omdat het is toegesneden op het individu.
Een behandelplan bevat meestal de volgende onderdelen:

  • Informatie over gezonde voeding toegespitst op de leeftijd.
  • Persoonlijke adviezen over nodige veranderingen in het voedingspatroon.
  • Praktische tips over maaltijdbereiding.
  • Tips voor tussendoortjes.
  • Adviezen voor feestjes, verjaardagen en vakanties.
  • Tips over beweging.

Het bijhouden van een eetdagboek/eetverslag is vaak een onderdeel van de dieetbehandeling. Dit geeft een goed inzicht in het eetpatroon en is een goed hulpmiddel bij de evaluatie tijdens de vervolgconsulten.

Krijgt mijn kind nu een streng dieet?
Nee, een streng dieet is voor niemand verstandig, dus zeker niet voor een kind.
Een kind is in de groei en heeft een volwaardige gezonde voeding nodig met minimaal 3 maaltijden per dag en gezonde tussendoortjes. Meestal is een andere productkeuze en een iets andere samenstelling van de maaltijden voldoende om de voeding te verbeteren.
Je eetpatroon veranderen is altijd moeilijk. Daarom probeer ik een praktisch voedingsadvies te geven. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de voorkeuren en het leefpatroon van u en uw kind.

En als mijn kind moet afvallen?
Afvallen bij kinderen moet op een verantwoorde manier gebeuren. In de meeste gevallen streven we naar een gelijkblijvend gewicht bij lengtegroei. Dus doordat het kind langer wordt, maar niet dikker, word het kind vanzelf slanker. Het is de bedoeling dat het voedingspatroon blijvend verandert, zodat het gewicht er ook af blijft. Tijdens de vervolgconsulten wordt het gewicht, de lengte en de taille-omvang gemeten.

Heeft u klachten over de behandeling van de diëtist? Leest u hier wat u kunt doen.

Behandelaar dieetadvisering:
Locaties: