Vergoeding behandeling
De behandeling logopedie voor personen tot 18 jaar wordt volledig en onbeperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Voor personen boven de 18 jaar geldt het eigen risico. Wij hebben met alle verzekeraars contracten afgesloten.

Sandra Swalue

Hallo, mijn naam is Sandra Swalue. Ik ben alweer ruim 20 jaar werkzaam als logopediste. Na het behalen van mijn diploma heb ik in het speciaal onderwijs gewerkt, eerst in Amsterdam en later in Hoorn.
Na bijna 12 jaar onderwijs was ik toe aan een andere werkomgeving en ben ik gaan werken in de logopediepraktijk in Wognum. Twee jaar later, in 2001, heb ik deze overgenomen.
In de praktijk behandel ik vooral kinderen vanaf 2 jaar. Dit lijkt jong, maar de spraak- en taalontwikkeling begint in de wieg en hoe eerder een kind in behandeling komt, hoe beter het is. De behandelingen zijn zeer divers van aard. De meest voorkomende problemen staan op deze pagina beschreven.

Naast de behandeling van kinderen zijn en blijven volwassenen ook altijd welkom in mijn praktijk! Ik begeleid en behandel mensen (tot in de 80!) met stemklachten en hyperventilatie. Dat kunnen beroepssprekers zijn, maar ook amateur-zangers, of mensen die een operatie aan de stembanden moeten ondergaan.

De praktijk is met de jaren veel drukker geworden. De complexiteit van de problemen neemt toe en daarmee de vraag naar meer en andersoortige hulp. Het samengaan van mijn logopediepraktijk met de andere disciplines van Paramee is daarom een prachtige ontwikkeling die voor kinderen, ouders, scholen en niet in de laatste plaats voor onszelf een meerwaarde in het behandelaanbod zal zijn.

Email: Kinderpraktijk Paramee Wognum

IMG_0052

Sandra Swalue